Terug naar overzicht

Wat is composiet?

Composiet of kwartscomposiet is een industrieel vervaardigd materiaal, samengesteld uit harsen en graniet- of kwartsgranulaten. Beide natuurlijke producten worden via een uniek procédé gebonden tot een zeer sterk materiaal.

Composiet is beschikbaar in een groot scala van kleuren. Er bestaan blinkende (gepolijste) en matte (niet blinkende) of licht gestructureerde (leather) oppervlakte-afwerkingen. 

Composiet is over het algemeen behoorlijk constant van kleur en structuur, maar doordat het voor een groot deel bestaat uit natuurlijke basisstoffen, zijn kleur- en structuurverschillen nooit uit te sluiten.

Composiet is weliswaar behoorlijk hittebestendig, maar bij grote temperatuurverschillen (bijvoorbeeld het plaatsen van een hete pan op het koude werkblad), kan een zogenaamde thermoshock optreden, of kan het bindmiddel (hars) verbranden hetgeen onherstelbare schade veroorzaakt.

Kamo verdeelt verscheidene composietkleuren van volgende merken: Silestone, Direso, Unistone en Ceasarstone.

De platen zijn beschikbaar in 2 en 3cm. De standaardafmeting van een plaat bedraagt 300 op 140cm.

Sommige merken vervaardigen ook jumbo-platen voor bepaalde kleuren:

Unistone: 330 x 165cm

Silestone: 320 x 155cm

Bij de keuken en lavabowerkbladen kunnen in bepaalde kleuren zelfs de spoelbakken uit hetzelfde materiaal vervaardigd worden als de tablet.