Wat is graniet?

In de natuur bestaan er verschillende soorten graniet. Graniet is een stollingsgesteente dat miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. Graniet is een natuursteen. Dit betekent dat iedere plaat uniek is. Kleur, structuur en schakeringen zijn nooit identiek. Vooral bij sterk gekleurde en geaderde granietsoorten kan het verschil groot zijn. We raden de klant aan om op voorhand de plaat te komen kiezen. De meeste granietsoorten zijn relatief grof van structuur. Graniet zal daarom vaak kleine oppervlakteputjes tonen, zeker bij tegenlicht. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product.

Graniet wordt sinds jaar en dag met succes geïntegreerd in de keuken. De meeste granietsoorten zijn eenvoudig schoon te houden en bijzonder duurzaam van karakter. Graniet kan zowel voor binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden.

De warmte en klasse die deze natuursteen uitstraalt, is ongeëvenaard.

Er bestaan verschillende mogelijke oppervlakte-afwerkingen: gepolijst (blinkend oppervlakte), verzoet (mat), leather en gebrande (anciento, gestructureerde)- afwerking. De gepolijste afwerking is de minst poreuze afwerking. De gebrande oppervlakte de meest poreuze.